středa 30. září 2015

Malujeme a blbneme z toho

Září je pro mě jako každý rok hektické. Nabíhá nový školní rok, musím si zvyknout na nové tváře, zajistit učebnice, vybrat školné, přizpůsobit se většímu zápřahu. A do toho jsem se letos dala do malování ložnice. Byl to skutečně výborný nápad.

Nejprve jsme s dcerou vytahaly všechen nábytek ven, odmontovaly lampičky, prostě ložnici jaksi „odstrojily“. Pak jsme vytmelily díry, pak to vybrousily, pak vymalovaly, pak si vymyslely, že jedna zeď by mohla být oranžová, a když už to vypadalo, že bude konec, rozhodla jsem se vyspravit opadanou omítku podél jedné ze zdí, kde prostupuje vlhkost. Takže izolační nátěr, pak omítnout, zatmelit... Už asi měsíc skáčeme v předsíni přes válečky, štětky, vystěhované věci, nemůžu do šatníku, takže vrstvím šatstvo přes židli, radost nad radost.




Aby toho nebylo dost, pejsek rozkousal koberec, který jsme prozatímně složily na terase, musíme si tedy nechat ještě položit novou krytinu, takže zase čekáme, až to přijde někdo zaměřit, až nám pošle návrh ceny, až z toho omdlíme, až si řekneme „co už“, až to přijedou položit... Snad to bude do Mikuláše hotovo. Podotýkám, že ložnice je místnůstka, která pro potřeby stavebního povolení ani nebyla uznána pokojem, ale prošla jen jako pracovna.







No, a tak raději utíkáme ven, jak to jen jde. A je to fajn. Příroda je balzám na nervy a koneckonců, práce neuteče. Bohužel.

Žádné komentáře:

Okomentovat